Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] EasyMetin2

papay123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was bardzo serdecznie!,

Otóż ostatnio bardzo dużo osób przerzuciło się na EM2, postanowiłem napisać MegaTUT co i jak w EM2 ( EM2 - EasyMetin2 )

1. Co to w ogóle jest?

EM2 to płatny bot do gry www.metin2.pl.

2. Kiedy mogę sobie pograć na nim?

EM2 przewidział 2 godziny darmowego expienia dziennie. Piszą, że odbywa się to w godzinach 7:00-8:00 oraz 16:00-17:00, zaś w rzeczywistości są to 8:00-9:00 i 17:00-18:00. Dodatkowo AdrianTM opisał sposób na dodatkową godzinę ( tj 18:00-19:00 ) Link do jego profilu AdrianTM oraz jego poradnik o EM2:

http://www.mpcforum.pl/user/320678-adriank%26-8482%3B/

3. Co jeszcze można zrobić by sobie trochę dłużej pograć?

Załóżmy, że rano, o godzinie 8:00 włączyliśmy naszego EM2. Zbliża się 9:00. klikamy Ctrl+Alt+Delete ( otwieramy menadżer zadań ) i wyłączamy proces Easymetin2.exe. Da to nam około 1-2h expienia. Ponadto bot wyłączy się, gdy pójdzie do Handlarki sprzedać Drop. Ja polecam kupienie wielkiej ilości potek oraz opcję niesprzedawania Dropa. ( Jak to zrobić opiszę potem ).

Let's get ready and START !

1. Skąd pobrać EM2?

easymetin2.com

2. Jak zainstalować?

Instalujemy w dowolne miejsce na dysku.

3. Rejestracja .VideoTut ( nie mój )

W tym momencie mamy włączone okno EM2 i jest on gotowy do pracy:

em21.png

Na samym Dole mamy 3 ikonki:

Start - Zaczyna pracę bota

History - Załóżmy, że expimy na dzikich psach. Potem stopujemy EM2 i idziemy do M2 kupić od kolesia jakiś item. Jak jesteśmy w M2, klikamy history, wyświetlą sie namiary tam gdzie expiliśmy, klikamy w to i on sam wróci na dzikie psy.

Option - Otwiera opcje

em22.png

Ustawienia Skilii:

Skille Ofensywne - Skille, które zadają DMG ( np. wir miecza )

Skille Defensywne - Skille, które dodają nam BUFF ( np. aura miecza )

Przyciąganie - Mamy tutaj 2 ikonki. Kolejno od lewej: Podchodzenie do mobów oraz druga ikonka - blokowanie ich.

Donation - Oddawanie exp na gildie.

em23.png

Ustawienia Mikstur:

Czerwone Potki - Są 4 ikonki. Kolejno od lewej: Używanie małych, średnich, dużych, wszystkich mikstur.

Niebieskie Potki - Są 4 ikonki. Kolejno od lewej: Używanie małych, średnich, dużych, wszystkich mikstur.

Restart - Ustawienia wobec "Co bot ma zrobić w razie śmierci postaci?" Rozpocznij tutaj - wstaje tam, gdzie umarł. Rozpocznij w mieście - wstaje w mieście i wraca exp. Danger to stop bot: 1 hour killed more than: Jeżeli w ciągu godziny padniemy x times, to bot zatrzyma pracę. Ja proponuje godzinę ( 60 minut ) podzielić sobie tak, żeby np: gdy padnę raz na 5 minut to jest dobrze, ale jak padnę raz na 2 minuty to jest źle. A więc. Nie przeszkadza nam raz na 5 minut ( w ciągu godziny mam 12 *5 minut, a więc ustawiamy opcję na np 13 - jeżeli bot padnie częściej niż raz na 5 minut to zatrzyma swoją pracę.

Anty-report ( zaznaczenie ptaszka przy tej opcji powoduje,że gdy pojawi się koło nas jakiś gracz, to bot nie będzie lurował sobie potworków - zacznie udawać zwykłego gracza. )

Biała lista - kilkamy ikonkę i wpisujemy name gracza., który jest gracze zaufanym ( nie zrobi nam ss i nie wyśle ich do Support. )

Postacie w pobliżu - ułatwia to dodanie zaufanego gracza. Kilkamy ikonkę refresh i patrzymy czy nie ma zaufanego gracza na tej liście ( musi znajdować się w pobliżu ), potem kilkamy PPM lub LPM ( nie pamiętam dokładnie, przepraszam. ) i przenosimy z tej listy do białej listy.

em24.png

Ustawienia Zaopatrzenia:

Auto-Returning Town:

Lack of Red Potion - Wwraca do miasta, gdy skończą się czerwone potki.

Lack of Blue Potion - Wraca do miasta, gdy skończą się niebieskie potki.

Ewkipunek Jest Pełny - Wróci do miasta gdy nie będzie już miejsca w ekwipunku.

Kupowanie Czerwonych Miksturek:

Zaznaczamy ptaszek na ikonce z miksturą ( od lewej: mała, średnia, duża mikstura )

Kupowanie Niebieskich Miksturek

Zaznaczamy ptaszek na ikonce z miksturą ( od lewej: mała, średnia, duża mikstura )

Equipment sell setting

Kolejno od góry:

Wybieramy poziom ulepszenia i zaznaczamy. Bot nie będzie sprzedawał przedmiotów wyższych ( włącznie ) niż dane ulepszenie przedmiotu.

Wybieramy poziom przedmiotu na jakim ma zostać sprzedany ( przykładowo zaznaczając 17, bot nie sprzeda Tygrysiej Zbroi Płytowej, która jest od poziomu 18. ).

Nie sprzedawaj itemów z bonami: Bot nie sprzeda itemu, która ma w sobie bon ( włącznie ze Śr w FMS, czy rib ).

em25.png

Ustawienia Auto-Pick Up:

Podnoszenie: Ikonki kolejno od góry: nie podnoś przedmiotów, podnoś przedmioty, podnoś z daleka.

Filtr Podnosznia: Zaznaczamy ptaszek przy danym przedmiocie, bot go wtedy nie podniesie ( domyślnie podnosi wszystkie ).

Poniżej Ikona FishBot ( żeby przełączyć EasyMetin2 bot do Fishbot wystarczy na dole kliknąć Botting or Fishing )

em26.png

em27.png

How Long Pull Fishing - Po jakim czasie od pojawienia się dymka nad postacią ma wyciągnąć wędkę, tzw. " Czasy Wędek" )

Czasy Wędek:

+1 ----> 2850

+2 ----> 2800

+3 ----> 2750

+4 ----> 2650

+5 ----> 2650 lub 2900

+6 ----> 2650

+7 ----> 2650

+8 ----> 2600

+9 ----> 2600

+10 - 2400-2550

+11 - 2400

+12 - 2300-2400

+13 - 2300

+14 - 2200 - 2300

+15 - 2100 - 2250

+16 - 2000 - 2100

+17 - 1900 - 2000

+18 - 1800 - 1900

+19 - 1700 - 1800

+20 - 1500 - 1650

Supply Fish Bait - Jeżeli skończą się robaki, czy przynęta ( zaznacz ikonkę i napisz po ile sztuk ma lecieć ), to bot pójdzie do rybaka, kupi, oraz wróci ponownie łowić.

Fish Oper - Zaznaczamy ptaszek przy tej rybie, która ma zabić ( osobiście radzę sam otwierać rybki ).

Teraz wiesz już wszystko o tym jak włączyć EM2, jak działają poszczególne opcje. Lecz nie wiesz jeszcze wszystkiego ;)

Powiem Wam wszystko co wiem o EM2, czyli sposoby farmienia, gdzie zdobywać EQ, na jakim lv chodzić na dane potwory.

Najpierw, gdzie expić na jakim lv, żeby jak najwięcej kasy było ( bo jeżeli ktoś ma EQ+9 to ustawia na potwory o 10-15 lv wyższe od niego ). Robimy pierwszą postać.

A teraz wszystko po kolei:

1.Wszystko ładujemy w Witalność. Nie patrząc na nic, wbijamy 5 lv na Dzikich Psach, Wilkach, Dzikach.

2. Udajemy się, aby zrobić Bodego ( pierwszy char- dropper ). Czemu Aura? - przy używaniu opcji Blokowania potworów, postać bije potwory trochę od siebie oddalone, i przydaje się, aby to własnie jak najszybciej zabić potwora. 1Pkt w Wir, Szarża, 3Stronne, reszta w Aurę. Do tego wszystkiego kupujemy miecz od 5 Lv, robimy go na +2 oraz, kupujemy hełm, tarcze i ulepszamy tyle razy, ile jest kasy.

3. Exp od 5-10lv dalej na Wilkach, Dzikach.

4. Na 10 poziomie idziemy kupić sejmitar i ulepszamy tyle razy, ile mamy kasy. Idziemy na Zaprzysiężonych do M2. Exp 10-18 Lv.

5. Wracamy do M1, ulepszamy Tygrysią Zbroję Płytową maxymalnie. Idziemy na Zaprzysiężonych M1 ( Kamandory itp ). Exp 18-24 Lv.

6. Idziemy na Dzikusy M2. Exp 24-30 Lv.

Uwaga!, wszystko co zostało tu opisane, jest sprawdzone przeze mnie. Ale jeżeli na np 18 Lv nie możesz iść na zaprzysiężone M1, to wróc do M2, pobij tam trochę, wydrop coś i sprzedaj. Kupisz sobie EQ u handlarza i ulepszysz.

Mamy 30 Lv, możemy iść łowić rybki.

Ciekawostki:

1.Co lepsze, Blokowanie, czy przyciąganie?

Blokowanie.

2. Bodemu, Mentalowi lepiej jest bić RIB (ogółem jako broń dwuręczna ), czy FMS ( ogółem jako broń jednoręczna )

Body - miecz, Mental - 2 broń dwuręczna.

3. Jak najlepiej zoptymalizować sobie EM2?

Najważniejsze zawsze jest DMG z broni + skille. Wiadomo, że na danych potworkach nie można padać, lecz to, jak szybko zabijamy potwory jest najważniejsze. Np. przy gizarmie +0 nie pójdziemy expić na zaprzysiężonych, bo za wolno by je bił. Ale przy gizarmie +9 to już zmienia sytuację. Najlepsze ustawienie EM2, przy dobrym EQ ( na dany Lv oczywiście): Blokowanie potworów. Reszta opcji według upodobania.

Czegoś tu brakuje? Może dodasz coś od siebie? PISZCIE W KOMENTARZACH !!

Liczę na + Plusiki

Pozdrawiam, Papay123

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a ja mam pytanie. czemu jak mam full eq i mam zrobione żeby nie sellał itemków z bonami to podchodzi do handlary i odchodzi i nie sella dropu? może to przez to że mam misje i nad nią jest taka strzałka

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a ja mam pytanie. czemu jak mam full eq i mam zrobione żeby nie sellał itemków z bonami to podchodzi do handlary i odchodzi i nie sella dropu? może to przez to że mam misje i nad nią jest taka strzałka

Ze sprzedawaniem itemków to tutaj nie raz problem jest.. Osobiście radzę żebyś kliknął opcję żeby nie sellał przedmiotów z bonami oraz np. większych niż +4. Wtedy na pewno itemki będą sprzedawane.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sory że 2 post ale mam jeszcze jedno pytanie czy to dziala na dedykach czy tylko na pl i dajcie dokladne godziny

7:00-8:00 oraz 16:00-17:00, zaś w rzeczywistości są to 8:00-9:00 i 17:00-18:00
oDYVDfv.gif
Opublikowano

Sory że 2 post ale mam jeszcze jedno pytanie czy to dziala na dedykach czy tylko na pl i dajcie dokladne godziny

Na dedyku nie sprawdzałem, chodź szczerze w to wątpie, zaś co do godzin, bota masz darmowego od 17:00-18:00 i od 8:00-9:00. Dzięki użytkownikowi AriankTM jest możliwość pobocić jeszcze od 18:00-19:000. Ale to nadal nie wszystko, wystarczy, że o 18:55 wyłączysz proces easymetin2.exe i dalej bocisz, dopóki EM2 nie wywali log.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przepraszam Was bardzo, miałem problemy z internetem. Co do Waszego problemu: również miałem problemy z EM2, dostałem tą instalkę i zadziałało

http://www.megaupload.com/?d=JM4ZG6W4

Scan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=a5273af53286cedc4fc6fac1089e951acb6eea061151cbf67a4a19ba021e8c06-1305746983

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...